loading spinner
Duračka.sk - Predaj ovocných stromov
#0482 chojuro
  • #0482 chojuro

Hruška Ázijská Nijisseiki

Podpník
9,90 €
S DPH
Množstvo

5
0329

Nijisseiki (alebo Nijisseiki Pear) je obľúbená odroda ázijských hrušiek, ktorá pochádza z Japonska. Táto odroda je známa svojimi vynikajúcimi vlastnosťami a kvalitou plodov. Názov "Nijisseiki" doslovne znamená "20. storočie" v japončine, čo odkazuje na obdobie, keď bola táto odroda vyvinutá.


1. Pôvod

    Pôvod: Nijisseiki pochádza z Japonska, kde bola vyšľachtená na konci 19. storočia alebo začiatkom 20. storočia. Je jednou z najpopulárnejších odrôd ázijských hrušiek v Japonsku a ďalších ázijských krajinách.
    Rok vzniku: Presný rok vzniku nie je vždy uvedený, ale odroda bola vyvinutá na prelome 19. a 20. storočia.
    Šľachtiteľ: Odroda bola vyšľachtená japonskými šľachtiteľmi s cieľom zlepšiť kvalitu a odolnosť hrušiek.

2. Charakteristika

    Veľkosť: Hrušky Nijisseiki sú zvyčajne stredne veľké až veľké.
    Šupka: Šupka je hladká, svetlozelená až žltá, niekedy s jemnými škvrnami. Má voskový vzhľad a je tenká.
    Dužina: Dužina je biela, veľmi šťavnatá a chrumkavá. Je známa svojou pevnou textúrou, ktorá je podobná jablkám.
    Chuť: Chuť hrušiek Nijisseiki je sladká a svieža, s jemnými ovocnými tónmi. Odroda je známa svojou vyváženou a intenzívnou chuťou.

3. Chuť a využitie

    Chuť: Hrušky Nijisseiki sú obľúbené pre svoju sladkú a intenzívnu chuť. Ich chuť je jemná, svieža a veľmi aromatická.
    Využitie: Odroda je ideálna na priamu konzumáciu, ale môže sa tiež používať na prípravu rôznych dezertov, ako sú koláče, kompóty, džemy a šaláty. Vďaka svojej chrumkavej textúre sú hrušky tiež skvelé na prísady do šalátov a ako príloha.

4. Zber

    Obdobie zberu: Hrušky Nijisseiki dozrievajú od konca augusta do septembra, v závislosti od klimatických podmienok.
    Zrenie: Plody dozrievajú na strome a môžu byť uskladnené niekoľko týždňov pri chladnej teplote. Po zbere môžu dozrievať pri izbovej teplote.

5. Pestovateľské požiadavky

    Klíma: Nijisseiki sa najlepšie darí v miernych až chladných oblastiach s dostatočným množstvom slnka. Odroda je prispôsobivá rôznym klimatickým podmienkam.
    Svetlo: Potrebuje plné slnko na zabezpečenie kvalitných plodov a intenzívnej farby.
    Pôda: Uprednostňuje úrodné, dobre priepustné pôdy s mierne kyslým až neutrálnym pH (6,0-7,0). Je dôležité zabezpečiť pravidelnú zálievku a hnojenie.
    Zavlažovanie: Pravidelná zálievka je dôležitá, najmä počas suchých období, aby sa zabezpečila dobrá úroda a kvalita plodov.

6. Vlastnosti stromu

    Veľkosť stromu: Stromy Nijisseiki sú stredne veľké až veľké, s kompaktným a rozložitým rastom.
    Kvitnutie: Kvitne na jar s bielymi kvetmi, ktoré sú dekoratívne a lákajú opeľovače.
    Opeľovanie: Nijisseiki je čiastočne samoopelivá, ale lepšie úrody sa dosahujú pri prítomnosti iných odrôd hrušiek v blízkosti.

7. Odolnosť voči chorobám

    Odolnosť: Hruška Nijisseiki má dobrú odolnosť voči bežným chorobám hrušiek a škodcom. Je však dôležité pravidelne monitorovať stromy a zabezpečiť ich správnu starostlivosť a ochranu pred chorobami a škodcami.

8. Skladovanie

    Trvanlivosť: Hrušky Nijisseiki majú veľmi dobré skladovacie vlastnosti. Môžu byť uskladnené niekoľko týždňov pri optimálnych podmienkach, pričom si zachovávajú svoju kvalitu a chuť.

9. Popularita

    Popularita: Nijisseiki je veľmi populárna v Japonsku a v niektorých ďalších ázijských krajinách. Je ceněná medzi pestovateľmi a spotrebiteľmi pre svoje kvalitné plody a výborné vlastnosti.

Nijisseiki je vynikajúca odroda ázijských hrušiek, ktorá ponúka krásny vzhľad a výnimočnú chuť. Táto odroda je obľúbená pre svoju schopnosť produkovať chrumkavé a šťavnaté plody, ktoré sú skvelé na rôzne využitie a sú známe svojou sladkou a osviežujúcou chuťou.

Špecifické referencie

Košík

Košík je prázdny

Vyhľadávanie